Translate

torstai 13. syyskuuta 2012

Uusia harrastuksia




Olen löytänyt uuden urheiluharrastusken veden äärellä. 
Niin kuuma on, että on oltava sopivasti veden ulottuvilla, niin että aallot silloin tällöin pyyhkäisevät ylitse.

Olen oppinut kuuntelemaan aaltoja. 

Tiedän milloin on parasta kohottaa pää hietikolta, ettei enää olisi nenässä ja korvissa kiviä. Housuissa niitä on sitäkin enemmän. Sitä on vaikea välttää. Toisinaan olen käsivarsiini nojaten, silmät kiinni. Kun kuulen ison aallon lähestyvän, nostan käsivarsien varassa alavartaloni ylös hietikolta, välttääkseni kivitaakka housuissa. Alleille kyytiä. 

Toisinaan taas leikin aalloilla. Tarvi olla tarkkana, ajoitus kohdillaan, että osaa sopivasti hypätä aallon tullessa niin, ettei se pyöräytä mukaansa. On ihana tunne liitää rantaan ison aallon saattelemana. Se se vasta on mukavaa. Ja välillä vaarallistakin.

Vielä voisi alkaa tehdä niin, että vain seisoo sopivalla kohtaa aallon tullessa ja pinnistää vastaan ettei aalto saa mukaansa.

Tosin taitavimmat heittelevät takaperin- ja etuperin kuperkeikkaa seisaaltanan mereen. Saavuttavat meren kärrynpyörin. Sukeltavat toistensa haarovälistä ja tekevät nelihenkisen tornin joka sitten sortuu. 
Tätä tuskin tulen kokeilemaan. Hauskaa katsottavaa se on. 

Yhtä hauskaa katsottavaa eilen ei ollut se, että parikymppinen, uimataidoton mies lähti vaarallisen isoihin aaltoihin kauas rannasta uimapatjan varassa. Sieltä hän nipin napin selvisi toisten avuin. Lopun hoitikin sitten sairaala, jonne hänet ambulanssilla kuljetettiin.
Vakavasti jälleen aloin miettiä, miten onnistuisin saamaan rahat kasaan, että rannalle saataisiin edes jonkinlainen pelastuvene, vesiskootteri + siihen jokin lisälaite, jolla pulaan joutunut henkilö saataisiin vedestä pois. 

Tässä jokunen kiukkuiseen mieleeni juolahtanut ajatus:
  • tippiboxit eri ravintoloihin, hotelleihin jne. (Tuhoon tuomittu ajatus. Niistä rahat luultavammin hyvin hätäisesti häviää). 
  • Kerjääminen rannalla olevilta turisteilta 
  • Yritysten haastaminen mukaan 


KIVI ON KAUNIS



 Uusiin harrastuksiini kuuluu myös kivien keräily. Onko siinä ikäraja?

Tämän "harrastuksen" aloitin pari kuukautta sitten. Ystäväni Leena vietti täällä juuri pari viikkoa ja nyt meillä on yhteisiä harrastuksia niin vesiurheilu, kuin kivien keräilykin. 

Jokunen kappale kiviä on kertynyt, Olen kuitenkin harkitsevainen, millaisia hyväksyn. Hauska oli huomata, miten yhtenä päivänä oli tietty teema, seuraavana päivänä teema vaihtui. Ihan vahingossa. Jopa jokunen muukin rannalla ollut paikallinen kantoi kortensa minun kekooni.
Olivat aikansa harrastustani katsoneet ja halusivat auttaa.

Yksi kivi on sellainen, jonka merkitystä mietin. Ensimmäisenä erotin siinä naisen ja miehen kasvot, poski poskea vasten. Myös ystäväni huomasi ensimmäisenä naisen kasvot kivessä. Kiveä pyöritellessä siitä löytyy nainen ja mies eri tavoin. 









Kivet ovat todella kauniita. 
Yhtenä päivän löydän samanvärisiä, toisena saman muotoisia, kolmantena yhdistyvät molemmat, väri ja muoto. 


Toiset ovat raidallaisia, toiset symmetrisen pyöreitä, soikeita, löysinpä salmiakin muotoisenkin ja silloin ajattelin tyttärelleni teettää siitä riipuksen kaulaan. Joistakin kimallus hohtaa uskomattoman kirkkaan. Silloin mietin, pitäisikö kivi tutkituttaa. 




Nazarin silmät suojaavat pahalta



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti