Translate

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Tatuoitu nainen

Rimini 2007
Naistenpäivä, eletään vuotta 2014. Jo kautta aikojen naiset ovat halunneet kaunistautua mitä ihmeellisimmin keinoin, kipua kaihtamatta. Afrikkalaiset naiset venyttävät kaulaansa laittaen siihen huikean määrän renkaita, korvanlehtiä venytetään suurilla renkailla, varpaita on katkottu, jotta jalat ovat pienemmät ja ties mitä muuta. Tatuointi on vanha keksintö, jota tänä päivänä käytetään ympäri maailman. Se on pysyvä tai sitten ei. Kuinka moni tietää, että henna-tatuointi on saattaa olla vaarallinen yhdistelmä silloin, kun värjätään myös hiuksia? Lukemani mukaan se saattaa vuosia jälkeenpäin aiheuttaa hengenvaarallisen allergiakohtauksen, mikäli hiuksia on joskus värjätty. Itse en tiennyt tätä, ottaessani henna-tatuoinnin Italiassa, Riminillä vuonna 2007. Se oli kaunis, herkkä kukanvarsi nilkassani. 
©A.H

En ole juurikaan tatuointia itselleni miettinyt. Joitakin vuosia sitten, tyttäreni ottaessaan tatuoinnin, ajattelin tuota kukanvartta nilkassani. Varasin ajan tunnetulle tatuoijalle, samalle, johon tyttärenikin oli menossa. Tytär kävi ja otti toisen tatuointinsa. Kysyessäni, sattuiko, tytär kertoi että sattui ja tosi paljon, niinpä peruin ajan. Tämän jälkeen en tatuointeja juuri ole miettinyt. Jälkeenpäin tosin mietin, mitä se tatuoitu kukanvarsi olisi minulle merkinnyt, muuta kuin että olisi ollut kaunis, ei yhtään mitään. 


©AH
©AH
























Tyttäreni kertoessaan aikeistaan ottaa ensimmäinen tatuointi, en oikein pitänyt ajatuksesta. Aikuisena ihmisenä hän päätti sen kuitenkin ottaa. Kysyessäni tatuoinnin merkitystä, en voinut välttyä silmien kostumiselta. Erolapseni, mitä hän kertoi. Musiikki on koko hänen elämänsä. Niskassa olevassa tatuoinnissa olevat nuotit kuvastavat sitä. Iso, viisisakarainen tähti kuvastaa perhettämme, äiti, isä, tyttäreni ja hänen iso- ja pikkuveljensä. Kaksi pientä tähteä kuvastavat pikkusiskoni kaksospoikia, toinen tyttäreni kummipoika ja kaksi tähteä tyttärelleni rakkaita kissaa ja koiraa.


©HH
Myös nuorimmaiseni kertoi haluavansa tatuoinnin. Hän taiteilijana, kuten
tyttärenikin, suunnitteli tatuointinsa itse. Sanomattakin on selvää, mitä hänen tatuointisa viestittää, mikä myös hänen elämässään on tärkeää. FAMILY-PERHE!

Giglio, Firenzen merkki


Tyttäreni kertoman jälkeen ajattelin, että JOS itse ottaisin tatuoinnin, sillä tulisi olla jokin syvempi merkitys elämässäni, ihan kuin tyttäreni ja poikani ovat ajatelleet ottaeassaan tatuoinnit. Minun tatuointini olisi jotakin liittyen lapsiini tai Italiaan, ehkä Firenzeen. Ehkä giglio, merkki, joka on esim. Firenzen vaakunassa. Tyttäreni on ottanut myös muita tatuointeja. Ne eivät ole vain kuvia, vaan kaikilla niillä on suunnattoman tärkeä merkitys hänelle, hänen elämäänsä, jotka kuvastavat hänen elämäänsä. 



Mitä sitten tekee äiti? Tatuoi silmänsä! Kestorajaus muutamiksi vuosiksi. Tytär suunnilleen hurrasi kuultuaan, että äitikin oli ottanut tatuoinnin. Lapseni tosin odottivat ihan muuta, sitä suurempaa merkitystä elämässä. Ystäväni kautta, jolla myös oli tatuoidut silmät, kulmakarvat ja huulten rajaus, löysin ammattialisen, kuulemma ainoa Alanyassa, jolla on diplomit ja joka on erikoistoinut kestopigmentointiin. Hinta oli huomattavasti edullisempi kuin Suomessa, jossa en koskaan olisi tähän ryhtynytkään. Aamuisin ensi kerran katsoessani peiliin näytän paljon raikkaammalta, heti herätessäni. Kulmissani on vielä omaa väriä, huulten rajauskin on nähtävissä. Tähän jää toistaiseksi äidin tatuoinnit.
Tatuoidut silmäni 

Maailmalla on paljon kauniita ja vähemmän kauniita tatuointeja, joita niin miehet kuin naisetkin käyttävät itsensä koristeluun. 

Ystäväni Madridista

Ystäväni Madridista























Vasemmalla Italialainen, oikealla Argentiinalainen ystäväni Barcelonassa

Barcelonassa ollessani tutustuin Kali Kiliin, mielenkiintoiseen intialaiseen naiseen. Kali Kili on naimisissa Maya-intiaanin kanssa, joka on meksikolaisen ystäväni, myös Maya-intiaani, Guillermon ystävä. 

Seuraavat kuvat ©KaliKili www.kalikili.com

KaliKili
KaliKili







Kuva ystäväni Facebook-sivulta
Kuvat: ©Eija Kannisto, AH, HH, KaliKili


















3 kommenttia:

  1. Hei järkytyn kun katson kun iho pilataan,,elämä on ihan muuta kun kuvat kertovat.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei sinä tuntematon :)
      Niin, onhan ne jotkut aika hurjaa katsottavaa, mutta jokainenhan päättää kehostaan itse.
      Minä en lähtisi kuvioimaan kehoani, ne tulee ihan luonnostaan ;)
      Mukavaa kevättä! -Eija-

      Poista