Translate

torstai 7. maaliskuuta 2013

Hormonien hyrinää


Jyväsjärven päältä aurinko paistaa suoraan sisään lämmittäen jo kummasti. 
Kevät...
...kuljen, en Hakaniemen, vaan Jyväsjärven rantaa. Paitsi kovin tuulisina päivinä, eli lähes joka päivä.

Sädehoidon alkamista odotellessa voisin ehkä hyötyä tuosta lämpimän taivaankappaleen säteilyistä. Vai voisinko? Säteilytystä näiden muutaman kuukauden aikana tulee roppakaupalla. Tuon tuostakin tuntuu olevan erinäisiä kuvauksia. Kohta pääsen oikein kokovartalokuvaukseen. Ehkä lisään cv:ni nykyiseksi ammatikseni ammattimalli.


Reilu viikko on hormonia mennyt säännöllisesti, sen seurauksena varsinkin illalla ja yöllä on omituisia vihlomisia eri puolilla kehoa, ehkä lähinnä nivelissä. 
Ranteeseen sattuu kun otan tukea oikealla kädellä yöllä asentoja vaihdelleessani. Kädet tuntuvat turpoavan öisin niin ettei niitä saa nyrkkiin. Miksikö tarvitsisi? Ei tarvitsekaan, kunhan muuten vain kokeilen omituisen tuntuisia käsiäni. Vaakaa en onneksi omista, mutta jotenkin farkkujen vyötärö tuntui tiukalta. Se lienee kuvitelmaa. On ajateltava positiivisesti.
Peitto saa kyytiä yöllä. Se lentää puolelta toiselle ehkä parin minuutin välein (siltä minusta ainakin tuntuu), johtuen jonkin asteisista kuumista aalloista. Gynekologini taannoin kertoi, että jos hormonihoito tulee, silloin viimeistään alkavat vaihdevuodet. Merkkejä siis on. Tätäkö on odotettavissa? http://hanni-55.vuodatus.net/lue/2010/10/mummotauti-nen-iskee

Toivotaan että ne toiset hormonit, helpottaisivat menopaussiani ja suojaisivat sukukalleuttani mahdollisilta muilta syöviltä joita hormonihoidon seurauksena voi ilmaantua. 

Täytyy kyllä sanoa, että jos tämä piti kokea, onneksi se painottuu kevätpuolelle. Uskon että auringon energia auttaa sädehoidon mahdollisesti tuomaan väsymykseen. Nyt nautitaan ystäväni Oulusta bussilla lähettämiä karpaloita ja tyrninmarjoja. Kevätväsymyksestä ei edes puhuta ;)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti