Translate

lauantai 19. huhtikuuta 2014

Lankalauantain kirpparipäivä Barcelonassa - Demanoenmano

Kirpputorit ovat käsittääkseni aika yleisiä Barcelonassa. Kädentaidot ja kekseliäsyys täällä tulevat esille kaikkialla. 

Itse en elämässäni ole monta ostosta kirppareilta tehnyt, enemmänkin myynyt. Vuonna 2010 poikkesin erääseen liikkeeseen Barcelonassa ja se osoittautui secondo mano -liikkeeksi, kirpputoriksi. Ostin jonkin sortin merkkifarkut ja tuunasin niistä caprit, yksinkertaisesti saksilla leikkaamalla lahkeet sopivan mittaisiksi. Nämä caprit, vaikka hiukan pieneksi tuppaavat käymään, ovat matkanneet muutaman vuoden mukanani niin, Italiat, Suomet, Turkit kuin Espanjatkin. Edelleenkin ovat mukanani. 

Suomessa jonkin verran olen harrastanut kirpparimyyntiä, mutta ostanut olen vain lähinnä lapsille leluja ja vain muutamia vaatekappaleita. Olen huomannut, että joillakin ihmisillä on "silmää" tehdä löytöjä kirppareilta. Minulla "se silmä" ei ole kehittynyt, ainakaan vielä. Sen sijaan esikoiseni on vallan kehittynyt tämän asian suhteen. 


Barcelonassa on monia internet-sivustoja, joista voi tehdä löytöjä vanhasta tavarasta. Esimerkiksi asuntoja olen katsellut loquosta, sieltä voi kuitenkin hankkia myös vaikka huonekaluja (joihin myöhemmin mitä todennäköisemmin paneudun tarkemmin) http://www.loquo.com/
Myös Secunda mano toimii Italian lisäksi myös Barcelonassa ja myös sieltä voi tehdä löytöjä. http://www.segundamano.es/
Entiinen kotikatu
Kotikatu v. 2010

Tänään iltapäivällä väsymyksestä huolimatta päätin lähteä Sabadellista Barcelonaan. Tuon neljänkymmen minuutin junamatkan aikana iski hirmuinen väsymys. Minä, joka nukun vain sängyssä, jos sielläkään, torkahdin junassa. 

Placa Catalunyalta suunnistin el Centro de Cultura Contemporánea de Barcelonalle (CCCB), jossa demanoenmano tapahtuma oli http://www.demanoenmano.org/. Poliisi neuvoi helpomman reitin kuin google map. Paikka olikin ihan lähellä ensimmäistä Barcelonan asuntoani vuonna 2010. 



Rehellisyyden nimissä on sanottava, että odotin jotakin enemmän, suurempaa tapahtumaa. Monenlaista hyvää tavaraa oli kuitenkin tarjolla, uutta ja vanhaa. Käymisen arvoinen tapahtuma. Tapahtumaan osallistuu moni käsitöitä harrastava henkilö. Löysinpä jotain itsellenikin. Pari käytettyä vaatekappaletta, yhden uuden. 

Tapahtuma järjestetään kerran kuussa lukuunottamatta tammi- ja elokuuta, jotka ovat kylmimmät ja kuumimmat kuukaudet. 
Jos jotakin tarvitset esimerkiksi kotiisi, kannatta kurkata edellä mainitut linkkini, kysellä paikallisia liikkeitä ihmisiltä ja seurata roskisten vierustoja kaduilla :D

Netistä varmasti löytyy monta muutakin kirpputoritapahtumaa Barcelonassa, koska niitä riittää. 








Kannattaa säästää esim. olutpurkkien aukaisusysteemit,
niistä voi kehitellä vaikka häämekon














Ruokalappu poikavauvalle 
Ruokalappu tyttövauvalle





Vuosi sitten, en uskaltanut ihan satasella edes unelmoida 
tämän vuoden pääsiäisestä. 
Vuoden 2013 pääsiäisriennoista
 (http://jasmiiniajarosmariinia.blogspot.com.es/2013/03/elamaa-paasiaisviikolla.html 
tuntuu olevan valovuosi. 
Varmaankin hyvä niin.
Kaiken tämän jälkeen maistui cafe solo largo


2 kommenttia:

  1. Ja taas upea kertomus Eijalta.
    Noista oluttölkin avaajista tehtyjä laukkuja oli myynnissä Porvoossakin eräässä liikkeessä. Oli tehty jossain kehitysmaassa ja hinta oli satoja euroja :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos sinä tuntematon ihminen :) Olisipa kiva tietää kuka olet :)

    Kaikella kunnioituksella, paljonkohan nuo kehitysmaiden ihmiset saavat töistään... 10 cent/ työ? :( Olen pahoillani kommentinstani, mutta niin pahalta tuntuu heidän puolestaan.

    Täällä tämä inspiraatio on kyllä niin huipussaan. En ole kaikkea ehtinyt kirjoittamaan, mutta katsopa hyvin tarkkaan kuvani esim. täältä: http://jasmiiniajarosmariinia.blogspot.com.es/2014/03/barcelona-karnevaaliaika-fiesta-de.html

    Jatketaan tästä. Mukavaa pääsiäisen jatkoa!
    Eija

    VastaaPoista