Translate

perjantai 27. huhtikuuta 2012

Aamiainen, ei Tiffanylla -vaan Damlataksella

Damlatas -ravintola
Aamiaiseni kello 13 aikaan
Lämpimästi ravintola Barcelonan lisäksi voin suositella  Damlatas -ravintolaa, joka on saanut nimensä vieressä olevan tippukiviluolan mukaan, Kleopatra rannalla, Kale-kukkulan juurella. Rannalla voi aamusta auringonlaskuun nauttia auringosta. Jo nähdäkseen tuon ihanan auringonlaskun vuoksi, siellä kannattaa illallistaa.  
En voi kuitenkaan olla mainitsematta, että aaltojen ollessa voimakkaat, kannattaa ehdottomasti pysyä alle polvien yltämässä vedessä. 
Eräs noin kymmenen vuoden ikäinen poika, oli tikit otsassa, viedessäni heitä lentokentälle viime vuonna. Äiti kertoi aallon paiskanneen uimapatjalla olleen pojan kalliota vasten. Pojalla kävi hyvä tuuri, VAIN tikeillä selvisi.


Rannoilla täällä ei ole valvontaa, kuten monissa muissa maissa. Damlatas-ravintola ei ole vastuussa liputuksesta rannalla, he kuitenkin pyrkivät laittamaan punaisen lipun, joka joskus on vaikea huomata, rannalle silloin, kun aallokko on voimakas. Lippua kannattaa kunnioittaa. Moni ihminen kesän aikana menehtyy ja usein syy on se, että ei kunnioiteta merta. Virtauksetkin voivat olla kovat. 


Tippukiviluolat
Damlatas, tämä pieni tippukiviluola on löydettu v. 1948. Sijaintihan jo selvisi. Paikalliset lääkärit lähettävät astmaatikot ns. hoitoon luolaan. Sillä sanotaan olevan parantava vaikutus. Luolassa on 99% ilmankosteus ja AINA +22 asteen lämpötila, sillä on myös negatiivinen ionisaatio. Jos sydämen kanssa on ollut ongelmia, ei kannata kovin kauan luolassa viipyä. Tosin jos sen haluaa nähdä, siihen riittä hyvin pieni aika. 
Tippukivi  kasvaa YHDEN SENTIN/100v. joten niihin ei missään nimessä kannata koskea. Stalag meatit kasvavat alhaalta ylöspäin, stalag tiitit päinvastoin. (En ota vastuuta nimien oikeinkirjoituksesta) 


Isomman tippukiviluolan löytää Dim-joen kupeesta. 
Dim-joki virtaa Konyan ylängöltä n. 200km etelään, Välimereen. 1940-luvun lopussa sieltä saatiin kasteluvesi alueen ensimmäisille banaaniviljelmille. (Tänä päivänä Alanya-Antalya välillä viljelmiä on noin parisataa kilometriä. Tien varsilla näet näitä erittäin suurilehtisiä kasveja, joista nämä meille keltaisena  tulevat herkut roikkuvat suurissa tertuissa). Suosituimpia ovat minibanaanit. Herkullisia). Tämä luola on jonkun tiedon mukaan maailman 3.:ksi pisin. Oikean puoleinen luola on lyhyt, 30-50m, sen sijaan vasemman puoleinen on peräti 310m. Itse en, harmillista kyllä, jostain syystä pystynyt olemaan siellä kauan, vaikka sydänvikaa ei ole todettukaan, mutta pidemmän luolan perällä on kuulemma lampi ja sen vieressä oleviin kiviin olisi muodostunut kuva Jeesus-lapsesta ja Mariasta. 
Tässä luolassa on aika paljon portaita ja samat neuvot Damlatas-tippukiviluolan kanssa pätevät tähänkin luolaan.






Sain juuri haettua kaipaamani sandaalit suutarilta. 5 liiraa korkolappujen vaihto. Harmillista, että kurssi on tullut alaspäin. Tänään se oli enää 2,2605, eli sen verran liiroja saa yhdellä eurolla. 


Eilen tapahtui jotain erittäin mukavaa...
Istuin Alexin baarissa (niin juuri, MINÄKÖ Suomibaarissa??) ja näin Deturin -bussin parkkeeravan tuttuakin tutumpaan paikkaan, Alexin baarin viereen. 


Jatkuu tuonnempana

3 kommenttia:

  1. olet muuten aikamoinen eija terv riitta jämsästä,

    VastaaPoista
  2. Heipä hei täältä polttavan auringon alta. Onkohan tuo positiivista vai negatiivista :) Mukavaa lauantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no positiivista tietenkin ,katteeksi käy se polttava aurinko kun täällä ei paista aurinko tippaakaan,, voi samperi jos olet syksyyn saakka voin tulla alanyaan katsomaan niitä ihania lomaosakkeita.

      Poista