Translate

tiistai 1. toukokuuta 2012

Tiistaimarkkinat

Tämän päivän ostokseni toptanic hallista, eli kauppahallista


Kauppahalliin mars! Tiistaimarkkinat. 

Mukaani tarttui jotakin syötävää -ja kaikki on syötävä yksin. 
Suprah-kala, jonka pannulla paistoin, kuten kalan yleensäkin. Yksinkertaisesti valmistettuna. Oliiviöljyn kera. Nyt poikkeuksena oli rosmariinin ja laakerinlehden oksia, tuoreena (Suomessa olen käyttänyt kuivattunakin). Kello oli sen verran paljon jo, että en ehtinyt odotella kalan maustumista juurikaan. Laitoin pannulle lopulta yrtitkin. Otin sekaan myös sitruunapuuni harvoista lehdistä pari. Suolaa pintaan ennen syöntiä ja lisukkeeksi pestyjä, aivan ihania pikkutomaatteja ja pieni tuorekurkku. Maukasta oli. 
Muutamia yllättävän tuoreita ja makeita olen napostellut kulhostani.
Lihan pistin rosmariini- ja laakerinlehden oksien kanssa pakkaseen. Ei se liha sekunnissa jäädy, joten ehkä hiukan ehtii maustuakin jäätyessään. Sen laittamisen aika on tuonnempana. Ajattelin laittaa sen yksinkertaisesti uuniin erinäisten vihannesten kanssa. Öljyä pintaan. Yksinkertaista ja niin helppoa. Onnistuu sähköuunissakin. 
Essu on hankittava.


Minusta on tullut pihi. Ilmastointia ei onneksi ole tarvinnut vielä käyttää. Vie sähköäkin todella paljon. 
Astioiden pesu käsin hirvittää koska vettä kuluu altaan tulpan puutteen vuoksi. Tulpan ostin, peräti kaksi eri kokoista. Kumpikaan ei ole sopiva. Muutaman kerran pyykkiä pessyt. Sähkö- ja vesilaskusta kun ei ole mitään tietoa, kuinka paljon voi olla. 
Ystäväni sanoi sähkölaskun olevan suurempi murhe kuin vesi. 


Jälkiruokani, tuoreet maukkaat mansikat
Aamu valkeni +29 asteen lämmössä. Aurinko paistoi. Tosin myöhemmin päivällä sää muuttui pilviseksi, satoikin hiukan. Lämmintä silti. Tätä kirjoittaessa kello on 22:22 ja lämpötila tässä parvekkeellani on +25. Eli viileä. Jo parin asteen, asteenkin heiton lämpötilassa tuntee. Päivä muutoin oli mielenkiintoinen, tietotulvasta huolimatta. Kovalevylläni vielä lienee jonkin verran tilaakin.






 Asuntoni on kiva. Lapseni ovat aina kannustaneet minua näihin radikaaleihin kuulostaviin valintoihin. On se kuitenkin orpo olo tulla joka ilta yksin ns. kotiinsa. Ikävä rakkaimpiani, aina. Siitä ei pääse. Kärsin ja nautin. 


Nyt on aika iltasadun. 























6 kommenttia:

  1. Hei laitan tähän kun luet luultavasti,,,yks ukkeli on tänään alanyassa ,,annoin sinun tuntomerkit,,,miehen tuntomerkit pyöreä,, eli vatsaa runsaasti,,, tukkaa vähän,,partaa,,kova puhumaan,,pyörii kleopatra rannan tuntumassa hotelli myös siellä,,en muista hotellin nimeä,, ter riitta

    VastaaPoista
  2. Hei! Mitenkä tähän pitiäisi suhtautua? Vaikuttaa yhdeltä entiseltä asiakkaalta jonka jo tapasin. Muisti nimenikin :) Tuskin kuitenkaan sama henkilö.

    VastaaPoista
  3. Heips vaan ei sen kummempaa käskin tuomaan terkkuja,, ei vaarallinen,,,käy usein on joskus viikon kotona ja taas menox alanya,,eli käy usein siellä sukunimi alkaa ROK jne en viitti kokonaan laittaa,jos on yleinen että kaikki voi lukea tämän tekstin

    VastaaPoista
  4. Piristävää "piipahtaa" kanssasi (siellä/täällä) Turkissa välillä:) Olen vkl:n mökillä, ja sitten kiireesti katsomaan, oletko ehtinyt uppoutua tänne, kirjoittamisen maailmaan...haleja!!!

    VastaaPoista
  5. Mitäs oli iltasaduksi? :) Meillä on vain iltateetä - haettiin tänään Pienestä Kilpikonnasta tämän vuoden sadon ensimmäisiä poimintoja: valkoinen tee joka on nyt pannussa, on korjattu 1.4.! Herkullista! Lattialla makaa kasa pestyjä juutti-kahvisäkkejä - niistä tulee meille mattoja. Skypeteteään vaikka huomenna, jos ehdit, ennen kuin ia menee nukkumaan. Hyvää yötä!

    VastaaPoista
  6. Iltasatuna Francesca Marciano: Casa Rossan perilliset. Tampereen ostoksia. Hienoa että mattoprojektisi eteneen. Katsotaan sitten ehkä marraskuussa mitä olet saanut aikaan :) Illalla olen kotosalla kahdeksan aikaan. Toivottavasti tyttö on vielä hereillä silloin.

    VastaaPoista