Translate

sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kello kahdentoista aamiainen

Sairastumiseni vuoksi olen opetellut syömään hiukan enemmän viime kuukausina, itse asiassa paljon enemmän kuin aiemmin. Farkut hiukan kiristää, mutta eiköhän se kuitenkin johdu hormonilääkityksestä, jota käytän rintasyövän jälkihoitoon. Ainakin siihen on hyvä vedota.

Iltaisin ruoanlaitto on yksi ohjelmanumero ja siinä mielessä hyvä, että sen ajan on suunnilleen pois tietokoneelta.

Aamiaisen sanotaan olevan tärkeä. Vaikka en ole nälkäinen, pyrin syömään jotakin tunti pari heräämisestäni. Memon ollessa täällä hän hoiti aamiaiset, kahta kertaa lukuunottamatta, minun kirjoitellessa blogiani. Silloin tarjolla oli juustoja, paistettua kananmunaa, tomaattia, salaattia jne. Turkkilaistyylinen aamiainen. Itse en aamiaiseen aikaa paljon käytä.  Aiemmin se kävi vieläkin nopeammin kun valmistin smoothien vain kahdesta raaka-aineesta, banaanista ja appelsiinitäysmehusta. Myöhemmin aloin lisätä sekaan erilaisia siemeniä. Enemmän innostuin sooloilemaan maistettuani miniäni tekemää smoothieta.

Smoothie yhdelle 


1 banaani
1/2 - 1 sitruunan mehu
1/2 purkkia rasvatonta rahkaa
pieni kourallinen tuoretta pinaattia ja rucola -salaattia
muutama basilikan ja persiljan lehti
hiukan enemmän sitruunamelissaa
appelsiinitäysmehua noin desin tai kahden verran 
auringonkukan-, seesamin- ja pellavan siemeniä

Kaikki yhdessä tehosekoittimeen ja aamianen on valmis nautittavaksi tuossa tuokiossa. 

Tässä yksi esimerkki. Voit toki jättää halutessasi osan aineista pois tai lisätä uusia makuja omien makutottumustesi mukaan. Moni ei pidä avocadosta, tässä sen maku peittyy muihin makuihin. Rohkeasti vain kokeilemaan.

Avocado-levite


Murskaa haarukalla avocado, lisää ripaus suolaa ja levitä leivälle :)

Raikas kesäjuoma


Purista appelsiinit tai laita valmis täysmehu kannuun, lisää muutamia basilikan lehtiä ja anna niiden maun imetyä. Juo mehu ja syö basilikat. 

Maukas ja raikas juoma. Mmmm..  Makunsa kullakin. 





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti